4.1.2 Umetniška ekipa

  1. Sem boste vpisovali t.i. „režijski tim“ (režiserja, scenografa, kostumografa, dramaturga itd.) Ali drugače: umetniško ekipo brez igralcev!. Igralci imajo svoj zavihek: „Nastopajoči“. Kliknete gumb „Dodaj“ desno zgoraj.
  2. Pozor! „Naziv-ime funkcije“: Sem vpišete „Režiser“ itd. Ne pa ime in priimek osebe! Tako, kakor boste sem vpisali funkcijo, tako bo izpisana na zasedbi oz. v gledališkem listu. Torej: Vpišite poljubno, tako kot imenujete določeno funkcijo pri vas (npr: Oblikovalec svetlobe ali Oblikovalec luči, ali Light design, ali Lučni dizajn ipd.)

  3. Komentar - opcijsko, vam na voljo, karkoli.
  4. Kategorija funkcije. To polje je obvezno. Funkcijo smiselno uvrstite v eno od ponujenih skupin. Primer: „Lučni dizajn“ uvrstite v kategorijo „Oblikovanje svetlobe in zvoka“. Ali “režijski koncept” uvrstite v kategorijo “režija”.
  5. Velikost. Boste uporabili pri igralcih in mu tako določili velikost vloge. Obvezno.
  6. Max. prekrivanj. Pustite. V fazi „planiranje“ bo to pomembno. Ali se lahko igralec XY prekriva.
  7. Izpostavljena. Pomeni, da bo izpisana na zasedbi in gledališkem listu.
  8. Funkcija se planira. Pustite v tej fazi. V fazi planiranja bo pomenilo, da je oseba XZ vezana na termin vaj in predstav. („Šivilja“ npr. ni vezana na mesečni plan vaj in predstav. Itd.)
  9. Dovoli prekrivanje. Pomembno za fazo „planiranje“. Osebi XY bo možno sočasno planirati na dveh „storitvah“, vajah.
  10. Vodja področja. Pomembno za fazo „prisotnost na delu“. Planer bo nastavil plan vaj, IFI bo pokazala, kdo bi moral biti na vaji, vodja področja (npr. inspicient za skupino „igralci“).
  11. Spodaj se prikazujejo vsi vneseni sodelujoči in njihove funkcije itd. Na desnem robu imate 4 ikone. Prva je za urejanje, druga znak gor, tretja znak dol, četrta briši. Znaka „gor“ in „dol“ vam služita, da si ekipo razporedite po takšnem vrstnem redu, kot želite vi. Tako, kakor jih boste razvrstili, tako bodo izpisani na zasedbi.
  12. Popravljanje vnosa. Kliknete „uredi“ in spreminjate vnose. Nato „shrani“.
  13. Pozor! Brisanje vnosa. Najprej - ob silhueti osebe vidite tri vertikalne pikice - kliknete te tri pikice in ponudi se vam možnost „izbriši“. Torej: najprej je treba izbrisati osebo, ki ste jo dali k neki funkciji. Shranite. Šele potem lahko izbrišete samo funkcijo. To naredite z ikono „koš“.