6.2.3 Vnos prisotnosti po datumu

V tem podzavihku najhitrje potrjujete prisotnost vsem, ki niso vezani na vaje in predstave. Torej: zaposlenim v skupnih službah oz. na upravi in zaposlenim v delavnicah.

Levo se vam odprejo organizacijske enote. Kliknete po enoti, kjer želite potrjevati prisotnost. Desno se vam prikažejo vsi zaposleni, ki so razvščeni v to enoto. Kliknete na osebo, ki ji želite določiti prisotnost.

»Tip«: izberete lahko med redno delo, dopust, bolniška, praznik. Določite »začetek« in »konec« prisotnosti. Določite št. malic, prevozov. »Dodatke« uredite tako, da pred imenom in priimkom osebe kliknete na »+«. Kliknete »Dodaj«. Odprejo se vam možnosti »tip dodatka«. Določite lahko »trajanje«, za koliko časa zaposlenemu pripada dodatek (npr. 8 ur, 4 h)

Namig: s tipko »tab« se boste hitreje in lažje premikali med vrednostmi: tip, začetek, konec, trajanje, št. malic, št. prevozov za eno polje naprej, s »shift tab« pa za eno poje nazaj.

Če bi delavec ta dan prišel v službo še enkrat, uporabite ikono desno »razmnoži« in IFI vam predprpravi osebo, vi samo še spremenite čas prihoda in odhoda itd.

Prisotnosti vseh zaposlenih za ta dan lahko natisnete.

Tiskanje mesečne prisotnosti. Potem ko smo vse prisotnosti vnesli, v podzavihku »Mesečni pregled prisotnosti« izberemo spodaj enoto, za katero želimo natisniti prisotnost. Nastisni, izberi pdf, html, csv ...