5.2.1 Osnovno

V podzavihku »Tedenski plan« planirate naslednje tipe dogodkov:

  • vaje,
  • predstave,
  • tehnične dogodke,
  • splošne dogodke (novinarska konferenca, Dedek mraz, oddaja dvorane ...)

Vidite tri prednastavljena obdobja: dopoldan, popoldan, zvečer. Kjer piše »tedenski plan« se lahklo s puščicamo pomikate za en teden naprej ali nazaj. Ali v koledarčke, ki se vam prikaže, če kliknete na polje z datumom, vpišete poljubni termin. Desno od tega je siva vrstica, kjer lahko izbirate med tedenskim in mesečnim prikazom dogodkov, tukaj boste, ko boste končali s planiranjem določene časovne enote, plan »pregledali«, nakar ga bo direktor »odobril«. V tej vrstici se nahajata tudi gumba za obveščanje in tiskanje.

Obvesti: IFI bo poslala obvestilo vsem sodelujočim o vseh potrjenih dogodkih (torej izključno to, kar je potrjeno).

Natisni dokument: Izberete obdobje, ki ga želite natisniti. IFI bo natisnila prednastavljeno potrjeni plan, če pa odkjukate polje »izpiši planirane in pregledane dogodke«, pa tudi te.

Plan lahko tiskate v treh prednastavljenih pogledih: Seznam – primeren za hranjenje, arhiviranje; tiska po dnevih od zgoraj navzdol Prostori – prikaže dogodke po vaših prostorih/prizoriščih Termini – prikaže »klasičen« pogled, z dopoldanskimi, popoldanskimi in večernimi termini.

Barve dogodkov (vaj, predstav, gostovanj, drugi pri nas). Če vam prednastavljene barve niso všeč, jih lahko sami spremenite. To naredite takole: Greste v zavihek »Nastavitve«, izberete podzavihek »Možnosti«, kliknete po »Privzete barve za različne tipe dogodkov«. V tem meniju lahko po svoji želji urejate še mnoge druge prednastavljene lastnosti. Npr.: »Privzete vrednosti za termine dogodkov« (če imate privzeto vaje drugače, kot smo vam že prednastavili mi: 10. – 14. in 19. – 21. ure)

Konflikti. Pod masko »Tedenski plan« vidite naslov »Konflikti«. Ifi vam pokaže, kje se to, kar želite planirati, prekriva prostorsko (»Prostorska prekrivanja«), ali kje želite planirati osebo, pa je planirana že nekje drugje (»osebe s konflikti«). Če kliknete na osebo, ki je »v konfliktu«, vam bo IFI pokazala, v katerm dogodku in katerem času je planiranje konfliktno. Konflikt(e) razrešite takoj!